Project Description

Logo projektu Gotuj po hiszpańsku

Projekt „Gotuj po hiszpańsku II” jest współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój na lata 2014-2020

Zyskaj wyróżniające doświadczenie, kompetencje w zawodzie kucharz potwierdzone certyfikatem, język hiszpański i wymarzoną pracę

CEL PROJEKTU, WARTOŚĆ I PLANOWANE EFEKTY

Celem głównym projektu jest aktywizacja zawodowa min. 66 osób młodych zagrożonych wykluczeniem społecznym zamieszkałych na terenie Województwa Małopolskiego poprzez nabycie lub podniesienie kompetencji zawodowych w zakresie zawodu Kucharz, kompetencji w zakresie języka hiszpańskiego oraz kompetencji interpersonalnych z wykorzystaniem potencjału mobilności ponadnarodowej.

Projekt „Gotuj po hiszpańsku II” realizowany przez Fundacje Rozwoju Kompetencji i Przedsiębiorczości PROAKTYWNI w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Wiedza, Edukacja, Rozwój , 4 oś priorytetowa Innowacje społeczne i współpraca ponadnarodowa, Działanie:  4.2  Współpraca ponadnarodowa.  Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Wartość projektu 1 986 442,46 zł  z czego wkład Funduszy Europejskich wynosi 1 930 944,95 zł.

Blog

Sprawdź doświadczenia innych osób z pobytu w Walencji – kurs kuchni śródziemnomorskiej, kurs języka hiszpańskiego, praktyki zawodowe w uznanych restauracjach, praca w zawodzie kucharz po powrocie do Polski.

Kuchnia hiszpańska – przepisy "Gotuj po hiszpańsku" Blog uczestników projektu "Gotuj po hiszpańsku"

• Pierwszy Tydzień w Walencji
    by Olga Glukhenka on 18 stycznia 2022 at 13:06

Mój pierwszy tydzień w Walencji. Był dla mnie bardzo intensywny i pełen pozytywnych emocji: ciekawe zajęcia w szkole Altaviana, kontynuacja nauki języka hiszpańskiego, poznawanie nowej kultury i obyczajów, dużo spacerów i zwiedzania, pierwszy zachód słońca nad morzem, poranna joga i zakupy na lokalnym targu, gdzie zawsze można znaleźć świeże owoce, warzywa i różnorodne owoce morza.

• Witaj Walencjo !!!
    by Aneta Dej on 17 stycznia 2022 at 11:38

Walencja zrobiła na nas niesamowite wrażenie ! Nasza przygoda trwa dopiero kilka dni, a już tyle zdążyliśmy zobaczyć i poznać. Nowi ludzie, miejsca, otoczenie, piękne widoki i przede wszystkim smaki pokazują nam, że czas spędzony tutaj będzie należał do intensywnych! Grupa zamieszkała w dwóch różnych lokalizacjach. Część z nas przebywa w centrum, a reszta zlokalizowana

• Hiszpanio! Będziemy tęsknić!
    by Wojciech on 30 sierpnia 2021 at 11:38

Dwa miesiące jak dwa dni. Tydzień,7 dni… tyle właśnie pozostało nam jeszcze w przepięknej, słonecznej Hiszpanii. Za nami 2 miesiące pełne cudownych wspomnień, niesamowitych wycieczek, wspólnie spędzonych chwil i przede wszystkim wartościowych praktyk w renomowanych restauracjach w Walencji. Aż chciałoby się opisać te wszystkie miejsca, które zwiedziliśmy, wszystkich niesamowitych ludzi, których poznaliśmy i restauracje, w

• Hiszpański Sen …
    by Aleksandra on 26 sierpnia 2021 at 09:37

Dużymi krokami nasza piękna, hiszpańska przygoda zbliża się do końca Podsumowując mój pobyt w Hiszpanii, był, jest i będzie to dla mnie piękny sen, marzenie, które było nieosiągalne, a się spełniło. Podczas pobytu w Walencji zobaczyłam dużo pięknych miejsc. Miejsce, które przykuło moją uwagę i na zawsze zostanie w mojej pamięci to Miasteczko nauki i

• Wrażenia z praktyk
    by Maksymilian on 23 sierpnia 2021 at 10:01

UCZYMY SIĘ OD NAJLEPSZYCH Właśnie minął drugi tydzień praktyk, które odbywamy w  restauracjach w Walencji w ramach udziału w projekcie Gotuj po Hiszpańsku II   i możemy śmiało powiedzieć, że trafiliśmy na idealne miejsca, w których każdego dnia zdobywamy nowe umiejętności. Witek odbywa praktyki w restauracji „Habitual”, a ja, czyli Maks w „Canalla bistro”. Oba

• Poranki w Walencji to poezja
    by Agata on 17 sierpnia 2021 at 12:47

Poranny cud Nadzieja – takim słowem opisałabym wschód słońca, który wszywa się w tkaninę nieba w sposób spektakularnie mistrzowski. Ów guzik słońca, daje nieskalaną nadzieję. Choć przyznam się Wam – drodzy czytający, że oczy me poranne lubują się w byciu przykrytym kołderką snu. Jednakże pora to zmienić! Poranki nad morzem w Walencji to czysta poezja!

• Chwytaj byka za rogi ! – spełniaj swoje marzenia
    by Michał on 22 lipca 2021 at 13:22

Udział w projekcie Mija właśnie mój trzeci tydzień pobytu w Walencji. Mogę powiedzieć że dla mnie udział w projekcie to spełnienie marzeń. Od dłuższego czasu chciałem zrobić kurs gastronomiczny i trafiła się właśnie ta wyjątkowa okazja udziału w projekcie „Gotuj po Hiszpańsku II”. Każdy spędzony tutaj dzień daje mi ogromną satysfakcję. Kuchnia hiszpańska kusi swym

[instagram-feed]

Zgłoś się do NASZEGO PROJEKTU

Wypełnij formularz! Odezwiemy się do Ciebie.