W dniach 20.09.2018 r. oraz 21.09.2018 r., we współpracy z Aktywną Kuchnią, zorganizowaliśmy w Tarnowie warsztaty kulinarne „Gotuj po hiszpańsku”. Podczas warsztatów wspólnie przygotowaliśmy dania kuchni śródziemnomorskiej, m. in. tapas z kalmarów, paella, tortilla de patatas, croquetas czy crema catalana.
W tajniki kuchni hiszpańskiej wprowadzili nas Uczestnicy projektu „Gotuj po hiszpańsku II” – Maciej Motyka i Mateusz Arak. Przybliżyli nam smaki Hiszpanii i Walencji, których nauczyli się podczas wyjazdu z oryginalnych przepisów od hiszpańskich szefów kuchni.
Nasi kucharze w ciekawy sposób pokazali nam znaną ze względu na swoje właściwości zdrowotne i kulturowe dietę śródziemnomorską, która jest podstawą kuchni hiszpańskiej.
Opowiedzieli dlaczego warto skorzystać z oferty Fundacji i jak projekt otwiera nowe ścieżki życia w zakresie rozwoju zawodowego i osobistego oraz jak wspaniałą okazję daje do poznania, nie tylko innej kultury, ale i samego siebie.