📣📣📣 Fundacja Proaktywni poszukuje Trenera Zatrudnienia Wspieranego / Specjalisty ds. Zatrudnienia do swojego zespołu!

Miejsce pracy: Tarnów (stacjonarnie)
Typ umowy: Umowa o pracę
Wymiar pracy: Pełny etat

Jeśli lubisz pracować z ludźmi i jesteś otwarta/y na wyzwania związane z realizacją projektów finansowanych ze środków Unii Europejskiej, dołącz do nas!

Opis stanowiska:

Poszukujemy osoby na stanowisko Trenera Zatrudnienia Wspieranego / Specjalisty ds. Zatrudnienia, która będzie odpowiedzialna za wsparcie uczestników w znalezieniu pracy i integracji na rynku pracy, w tym także osób z niepełnosprawnościami. Kluczowym elementem będzie bezpośredni kontakt z pracodawcami oraz praca mentoringowa z uczestnikami w pierwszych miesiącach zatrudnienia.

Będziesz odpowiedzialna/y za:

Wyszukiwanie i dopasowywanie ofert pracy oraz stażu do potrzeb i kwalifikacji uczestników projektu, w tym kontakt z pracodawcami i pośrednictwo pracy.
Prezentowanie pracodawcom korzyści związanych z zatrudnianiem osób z niepełnosprawnościami (OzN) oraz wspieranie ich integracji na rynku pracy.
Pełnienie roli mentora dla uczestników podczas stażu i w pierwszych miesiącach pracy, pomagając w adaptacji i wykonywaniu obowiązków zawodowych.
Monitorowanie postępów uczestników, współpraca z pracodawcami oraz wspieranie negocjacji warunków zatrudnienia i rozwoju zawodowego.

Wymagania:

• Wykształcenie wyższe (preferowane kierunki: ekonomiczne, społeczne).
  • Ukończone szkolenie w zakresie zatrudnienia wspieranego.
  • Dobra znajomość regulacji rynku pracy.
  • Wysokie kompetencje komunikacyjne i społeczne.
  • Doświadczenie w bezpośredniej pracy z osobami defaworyzowanymi na rynku pracy.
  • Umiejętność współpracy i nawiązywania kontaktów z różnymi interesariuszami.
  • Umiejętność motywowania uczestników oraz wspierania ich w wykonywaniu obowiązków zawodowych.
  • Dobra organizacja pracy oraz samodzielność w realizacji zadań.
  • Umiejętność pracy z dokumentami, znajomość MS Excel lub gotowość do nauki.
  • Gotowość do podejmowania wyzwań zawodowych i rozwijania swoich kompetencji.

Dodatkowe atuty:

• Doświadczenie w pracy z firmami szkoleniowymi oraz w promocji usług (social media, FB, www).
  • Doświadczenie w pracy projektowej, w tym realizacji projektów UE.
  • Znajomość obsługi Bazy Usług Rozwojowych (BUR) oraz doświadczenie w rozliczaniu szkoleń.

Oferujemy:

• Stabilne zatrudnienie z możliwością długofalowej współpracy.
  • Elastyczne godziny pracy.
  • Współtworzenie ciekawych projektów dotyczących rozwoju kompetencji.
  • Przyjazną atmosferę pracy oraz wsparcie doświadczonego zespołu.
  • Możliwość współtworzenia działań Fundacji.

Jak aplikować?

Prześlij swoje CV na adres: rekrutacja@fundacjaproaktywni.pl z dopiskiem „Trener Zatrudnienia Wspieranego / Specjalista ds. Zatrudnienia”.
Termin nadsyłania aplikacji: 22.10.2024 r.

Masz pytania? Zadzwoń: 530 593 998.

Fundacja Rozwoju Kompetencji i Przedsiębiorczości PROAKTYWNI stawia na ludzi z inicjatywą. Jeśli widzisz rozwiązania, a nie problemy – czekamy na Ciebie!

Prosimy o zawarcie w CV klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu tej oraz przyszłych rekrutacji (zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018 roku o ochronie danych osobowych (Dz. Ustaw z 2018, poz. 1000) oraz zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO)).