Projekt Erasmus+ Fundacja PROAKTYWNI

Wizyta studyjna w Krakowie

W dniach od  od 09.01.2023 r.  do 13.01.2023 r. przedstawiciele Szkoły Zawodowej ALTAVIANA z Walencji (Hiszpania) oraz Stowarzyszenia Przyjaciół Szkół Katolickich z Częstochowy (SPSK) wzięli udział w wizycie studyjnej w siedzibie Fundacji PROAKTYWNI w Krakowie w ramach projektu We create the future together realizowanego w programie Erasmus+.

Cel wizyty studyjnej

W ramach przygotowania do wizyty studyjnej partnerzy przygotowali wspólnie Rekomendacje dla partnerów partnerów biorąc pod uwagę ich doświadczenie w indywidualnej pracy z młodzieżą oraz dobre praktyki w tym obszarze.

Podczas wizyty studyjnej zostały przedstawione przygotowane Rekomendacje w zakresie obszarów do rozwoju w każdej organizacji partnerskiej oraz rekomendowanych metod pracy z młodzieżą w szkole.

Uczestnicy wizyty poznali również historię miasta Krakowa i historię Polski, jej kulturę oraz zwiedzili m.in. Kopalnię Soli w Wieliczce oraz Zamek Królewski na Wawelu.